Business Construct

Autostrăzile din Moldova, esenţiale în PNRR. Dan Barna, vicepremier: PNRR are 7,6 miliarde de euro pentru infrastructură, iar o parte importantă din sumă merge spre Moldova, esenţiale fiind Autostrăzile A7 şi A8

Autostrăzile din Moldova, esenţiale în PNRR. Dan...

Autor: Mediafax

24.06.2021, 18:46 276

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) are prevăzute 7,6 miliarde euro alocate pentru proiecte de infrastructură, iar o parte importantă din sumă merge spre Moldova, esenţiale fiind Autostrăzile A7 şi A8, a declarat, joi, vicepremierul Dan Barna.

Dan Barna a declarat, joi, că PNRR are prevăzute 7,6 miliarde de euro alocate pentru proiecte de infrastructură, cea mai mare sumă dintre toate programele de redresare europene alocate unui astfel de sector.

„O parte foarte importantă din aceşti bani merg către Moldova, o zonă care a fost pe nedrept neglijată zeci de ani de zile. Banii vor merge către A7 (cel mai mare proiect de infrastructură din PNRR) şi A8, proiecte esenţiale pentru moldoveni”, a spus Barna.

Vicepremierul a vizitat centura oraşului Bacău - parte din A7 - şi le-a spus bacăuanilor că una dintre dovezile că Guvernul va face autostrada este chiar centura Bacăului, care va fi dată în folosinţă în curând.

Acest drum înseamnă 30,8 km, dintre care 16,2 km sunt la profil de autostradă, cuprinde 7 poduri, 9 pasaje, un nod rutier şi are trei secţiuni: între DN2 Sud şi DN2 Nord (20,3 km) - aici este inclus tronsonul de autostradă şi a fost dată în trafic în decembrie anul trecut; secţiunea 2: între DN2 Nord şi DN15 (3,2 km) - aceasta este secţiunea în curs de deschidere şi secţiunea 3, între DN2 Sud şi DN11 (7,3 km), inaugurată în septembrie 2020.

La rândul său, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a spus că Autostrada Moldovei este cel mai mare proiect propus pentru finanţare prin PNRR.

„Mă voi asigura că A7 continuă spre Suceava şi Siret şi că vom reuşi finalizarea proiectării şi atragerea finanţării europene prin Programul Operaţional Transport (2021-2027) pentru cele două tronsoane de nord”, a spus Drulă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO