Business Construct

Austriecii de la Strabag vor construi primele două clădiri de birouri ale proiectului Oregon Park din Pipera

Proiectul Oregon Park de lângă sediul Poliţiei Rutiere din Pipera va fi format din trei clădiri cu o suprafaţă închiriabilă de 70.000 de metri pătraţi.

Proiectul Oregon Park de lângă sediul Poliţiei Rutiere din Pipera va fi format din trei clădiri cu o suprafaţă închiriabilă de 70.000 de metri pătraţi.

Autor: Cristi Moga

23.03.2015, 00:08 3006

Grupul austriac Strabag, care în ultimii ani a devenit cel mai mare jucător din piaţa locală a construcţiilor, va construi primele două clădiri ale proiectului de birouri Oregon Park din nordul Capitalei, investiţie a grupului Portland Trust condus de britanicul Robert Neale.

Portland a cumpărat anul trecut de la grupul Nusco un teren de patru hectare vizavi de sediul Poliţiei Rutiere din Pipera, iar în iarna acestui an a angajat Apolodor să cureţe terenul în vederea dezvoltării unui nou parc de afaceri.

„Am intrat în linie dreaptă cu proiectul Oregon Park. Am desem­nat Strabag antreprenor general şi vom construi într-o primă fază două clădiri cu o suprafaţă construită de 78.800 de metri pătraţi şi o suprafaţă închiriabilă de 45.000 de metri pătraţi“, a declarat pentru ZF Florin Furdui, managing director al Portland Trust România.

Acesta va fi cel de-al cincilea şi cel mai mare proiect de birouri dezvoltat de Portland Trust pe piaţa locală. Robert Neale, un britanic stabilit în Cehia, a început să investească în România în urmă cu 15 ani, primul proiect dezvoltat fiind clădirea Opera Center din zona Eroilor. A mai dezvoltat între timp şi proiectele Bucharest Business Park din zona Piaţa Presei şi Floreasca Business Park, în dreptul staţiei de metrou Aurel Vlaicu, zonă în care la începutul anului trecut a fost finalizat şi proiectul Floreasca Park în care grupul american Oracle şi-a stabilit sediul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO