Business Construct

Austriecii de la PORR, al treilea constructor din România după afaceri: 99% din proiectele noastre sunt publice

Austriecii de la PORR, al treilea constructor din...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

05.02.2020, 10:12 3759

PORR Construct, subsidiara din România a con­struc­to­rului austriac cu acelaşi nume, preconizează un an 2020 foarte bun pentru domeniul construcţiilor din Româ­nia şi estimează un avans de 5-10% doar pentru zona de infrastructură. Austriecii lucrează, în România, în pro­porţie de 99% la proiecte publice – infrastructură–, lucrările private reprezentând doar o mică parte din portofoliul companiei.

„Infrastructura a avut o evoluţie bună în 2019, ur­mând trendul european. Dacă nu vom avea mari modi­ficări legislative, şi în 2020 piaţa va avea aceeaşi evoluţie“, spune Mario Proell, COO infrastructură şi construcţii civile în cadrul PORR România.

Compania nu a comunicat cifre referitoare la businessul din 2019, precizând însă că tendinţa a fost de creştere. În 2018, cel mai recent an pentru care există date financiare, PORR Construct România a avut o cifră de afaceri de 551 de milioane de lei, potrivit Ministerului de Finanţe, clasându-se astfel ca al treilea cel mai mare constructor de pe piaţa locală, după Bog’Art şi Strabag.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO