Business Construct

Austriecii de la Immofinanz vor să termine în trimestrul al doilea al anului viitor prima clădire din proiectul de birouri Metroffice

 Vdeţi prima clădire din proiectul de birouri Metroffice. Galerie FOTO

Vdeţi prima clădire din proiectul de birouri Metroffice. Galerie FOTO

Autor: Andreea Neferu

24.11.2015, 13:09 1148

Grupul austriac Immofinanz, unul dintre cei mai mari investitori din industria imobiliară locală, a finalizat lucrările la structura primei clădiri din proiectul de birouri Metroffice, dezvoltat în zona Dimitrie Pompeiu din Capitală.

Prima din cele trei clădiri ale complexului de birouri presupune o investiţie de circa 34 de milioane de euro şi va aduce în piaţă o suprafaţă închiriabilă de 20.000 de metri pătraţi. Livrarea acestei clădiri este programată pentru al doilea trimestru al anului viitor.

Antreprenorul general al proiectului este firma austriacă Porr Construct.

“Metroffice reprezintă doar primul pas în transformarea zonei într-un cartier inovator al oraşului, cu spaţii de birouri, retail, relaxare şi rezidenţiale”, spune Sorin Vişoianu, country manager office & logistics pentru România şi Bulgaria în cadrul Immofinanz.

Metroffice este prima etapă a extinderii complexului Iride Business Park şi transformarea acestuia în Iride City. Iride Business Park este cel mai mare parc de birouri din România.

Immofinanz este unul dinte cei mai mari proprietari de clădiri de birouri din Bucureşti, deţinând şapte astfel de imobile, dar şi parcul Iride Business Park. Portofoliul local al Immofinanz include şi mai multe centre comerciale, precum Polus Shopping Center din Cluj-Napoca sau Maritimo Shopping Center din Constanţa. Totodată, austriecii deţin Armonia Mall din Arad, pe care vor să-l recon­vertească din centru comercial în centru logistic.

Immofinanz a vândut recent către compania americană Blackstone portofoliul logistic pe care îl deţinea în mai multe ţări, printre care şi România. Astfel, în portofoliul Blackstone au intrat şi trei parcuri logistice din România, din Ploieşti, Pantelimon (lângă Bucureşti) şi Timişoara, dar şi proiecte în dezvoltare de la Ploieşti şi Mogoşoaia (Bucureşti).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO