Business Construct

Asociaţia producătorilor de polistiren pentru construcţii: Statul român trebuie să se implice activ în implementarea tuturor măsurilor necesare susţinerii economiei

Asociaţia producătorilor de polistiren pentru...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

20.03.2020, 11:31 131

Producătorii de polistiren pentru construcţii care fac parte din ROMEPS (Asociaţia Producătorilor de Polistiren Expandat din România) continuă să-şi deruleze activitatea, dar cu o atenţie mai mare la condiţiile de igienă, în condiţiile epidemiei de coronavirus.

„Toţi membrii asociaţiei – Austrotherm, Daw Benţa, Firos, Hirsch Porozell, Mindo - îşi continuă deocamdată activitatea în condiţii de prevenţie a răspândirii Covid-19, acordând o importanţă majoră mediului de lucru. Este o perioadă în care statul român trebuie să se implice activ la nivel de implementare a tuturor măsurilor necesare susţinerii economiei”, spune Mihail Ştefan, directorul executiv ROMEPS.


Potrivit datelor ROMEPS, în industria producătoare de polistiren expandat pentru termoizolaţii, în urmă cu şase ani activau peste 60 de producători, fiecare având circa 35-40 de angajaţi în medie. Rezultă că în 2013-2014 existau aproximativ 2.400 de angajaţi specializaţi în acest domeniu. Astăzi sunt prezenţi pe piaţă aproximativ 25 de producători, industria totalizând astfel 800 de angajaţi.
Asociaţia Producătorilor de Polistiren Expandat din România (ROMEPS) a fost înfiinţată în anul 2004, din 2011 activând sub această denumire.


Deşi capacitatea totală de producţie de polistiren expandat din România este de 5,5 mili¬oane de metri cubi, producătorii care au fabrici pe piaţa locală au livrat numai 4 milioane de metri cubi în 2018, ceea ce înseamnă că există un excedent de capa¬citate instalată în cele 30-35 de fabrici de polistiren expandat care există în România. Cea mai mare parte a producţiei merge tot local, în condiţiile în care polistirenul este un material voluminos, astfel că exporturile sunt dificil de realizat şi nu sunt rentabile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO