Caută doar în titlu
Business Construct

Aquapark cu şase bazine, cu investiţie de 25 de milioane de euro, pe 10 hectare, lângă Cluj-Napoca

Un Aquapark cu tobogane, şase bazine şi saună, pe un teren de 10 hectare, va fi construit în comuna Chinteni, judeţul Cluj, în urma unei investiţii estimată la 25 de milioane de euro. Investiţia ar putea atrage 2.500 de vizitatori zilnic, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul comunei Chinteni, Lucia Suciu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că licitaţia pentru construirea Aquaparkului va fi una internaţională, investiţia urmând să fie finalizată în termen de doi ani.

„Aquaparkul din Chinteni este un proiect finanţat de Ministerul Turismului în parteneriat cu Consiliul Local, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la 25 de milioane de euro. Am finalizat studiul de fezabilitate, urmează să trecem la proiectul tehnic şi apoi la licitaţia internaţională pentru executarea lucrărilor. Viitorul Aquapark se va întinde pe o suprafaţă de 10 hectare, va avea două ansambluri de tobogane, şase bazine, interioare, exterioare şi pentru copii, saună, dar şi şase unităţi de alimentaţie publică, pentru ca oamenii să nu aştepte mult timp la coadă pentru o gustare sau o băutură. Comuna noastră nu are dezvoltată partea de industrie, pentru că vreau să rămână o localitate verde, de aceea nu ne-a rămas altceva decât să dezvoltăm turismul şi să încurajăm construirea de pensiuni. Estimăm că Aquaparkul poate atrage până la 2.500 de vizitatori pe zi, investiţia urmând să fie finalizată în termen de doi ani”, a spus Suciu.

Potrivit acesteia, Primăria Chinteni are în derulare şi un alt proiect pentru atragerea turiştilor, care se referă la amenajarea Lacului Chinteni, costurile investiţiei ridicându-se la 6 milioane de euro.

„Finanţarea este asigurată tot de către Ministerul Turismului, iar proiectul prevede dotarea cu pontoane pentru hidrobiciclete, restaurant cu o capacitate de 300 de persoane, căsuţe pe pontoane pentru pescarii sportivi. Lacul Chinteni, cu 18 hectare luciu de apă, este o bijuterie neşlefuită a comunei, care trebuie adusă la standarde europene. Lucrările de amenajare vor începe concomitent cu cele la Aquapark şi se vor finaliza în acelaşi termen de doi ani”, a mai spus edilul din Chinteni.

Comuna Chinteni are peste 3.000 de locuitori şi este situată la 16 km de Cluj-Napoca.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.