Business Construct

Antreprenori locali. Producătorul de vopsele Köber: Preconizăm o stabilizare a costurilor şi a preţurilor

Antreprenori locali. Producătorul de vopsele Köber:...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

25.01.2022, 10:00 154

Producătorul de lacuri şi vopsele Köber, deţinut de familia cu acelaşi nume din Neamţ, a bugetat pentru 2022 investiţii pentru dezvoltarea producţiei.

„Cele mai importante proiecte se leagă de dez­vol­tarea de noi capacităţi logistice - avem în lucru noi de­po­zite -, precum şi de dezvoltarea intensivă a capacităţilor de producţie ale tuturor celor trei platforme industriale - două din industria vopselelor şi una în cea a centralelor termice“, spun reprezentanţii companiei.

Köber are două fabrici de lacuri şi vopsele - la Turtu­reşti şi Săvineşti, şi una de centrale termice murale - la Vaduri. În ceea ce priveşte divizia de vopsele, acolo rezul­ta­tele din 2021 au înregistrat un uşor avans comparativ cu anul precedent. „Rezultatele anului 2021 sunt similare cu cele ale anului 2020, poate cu o uşoară creştere, ce va fi determinată şi calculată în perioada următoare, împreună cu celelalte rezultate financiare. Preconizăm o menţinere a pieţei (în 2022 - n. red.), o stabilizare a costurilor şi a preţurilor şi ţintim o uşoară creştere a rezultatelor şi a cotei de piaţă.“

În 2020, compania a avut venituri de 398 de milioane de lei, plus 12% comparativ cu anul precedent. Profitul de 51 de milioane de lei a fost în creştere cu 60% faţă de 2019, iar numărul de angajaţi a ajuns la 805.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO