Business Construct

Antreprenori locali. Compania de construcţii CON-A din Sibiu a revenit pe plus, cu afaceri de 101 milioane de euro în 2020

Antreprenori locali. Compania de construcţii CON-A din...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

22.02.2021, 09:00 317

Cel mai recent proiect preluat de CON-A este cel de construire a unui bazin de înot în localitatea Vulcan din judeţul Hunedoara.

Compania de construcţii CON-A din Sibiu, deţinută de antreprenorul Mircea Bulboacă, a încheiat anul 2020 cu afaceri de 101 mil. euro, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul companiei. Creşterea faţă de anul 2019 este de 13% şi este prima după doi ani în care businessul scăzuse.

Cel mai recent proiect preluat de CON-A este cel de construcţie a unui bazin de înot în localitatea Vulcan din judeţul Hunedoara. Proiectul presu­pune realizarea unui bazin de înot didactic, cu vestiare, zone tehnice şi amenajări exterioare.

„În prezent, muncitorii CON-A prezenţi pe şantier lucrează la dia­fragme şi fundaţii. Conform graficului de realizare a lucrărilor, proiectul va fi predat în vara acestui an. Lucrarea este contractată de Compania Naţio­nală de Investiţii (CNI) şi are o valoare de 8,4 milioane de lei“, se precizează într-un anunţ postat pe 16 fe­bruarie 2021 pe site-ul companiei.

În 2018, pe baza datelor finan­ciare din 2017, CON-A devenise cel mai mare constructor cu capital privat românesc după cifra de afaceri, cu un business de 548 mil. lei (120 mil. euro), ceea ce a propulsat compania direct în fruntea constructorilor cu acţionariat local, în faţa unor jucători locali precum Bog’Art, Construcţii Erbaşu şi Hidroconstrucţia. În următorii doi ani însă, afacerile au fost în scădere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO