Business Construct

Antreprenori locali. Casa Noastră, producătorul ferestrelor QFort, investeşte 10 mil. euro în producţie în 2021

Ştefan Cherciu

Ştefan Cherciu

Autor: Alina-Elena Vasiliu

08.01.2021, 00:07 1374

Casa Noastră, producătorul fe­restre­lor QFort, din judeţul Dolj, are pro­gramate investiţii de 10 mil. euro în 2021 pentru dezvoltarea producţiei.

„Construim o hală de aproape 2.000 de metri pătraţi, unde o să in­sta­lăm o linie de detensio­na­re şi secu­ri­zare sticlă, de care avem nevoie pentru a pu­tea produce sticle de di­men­siuni mari, în special pen­tru culisantele din alumi­niu şi faţade. De asemenea, con­struim o altă hală de 5.000 de metri pătraţi, unde o să ne pregătim ucenicii. Suntem la a treia generaţie, avem puţin peste 100 de copii pe an prin şcoala duală, o să pregătim colegii de la montaj şi o să pro­du­cem uşi de intrare din aluminiu“, spune Ştefan Cherciu, pro­prietarul firmei Casa Noastră.

Compania a înregistrat o creştere de aproape 9% a cifrei de afaceri consolidate în 2020, ceea ce înseamnă puţin peste 72 mil. euro, profi­ta­bi­li­tatea netă fiind de aproape trei ori mai mare faţă de 2019, adică aproape
10 mil. euro.

Casa Noastră are circa 1.400 de angajaţi şi a păstrat acest număr pe parcursul anu­lui trecut. Pentru 2021, targetul producătorului Casa Noastră este să bifeze o creştere de 20%, bazându-se, printre altele, pe subvenţiile care se acordă pentru renovarea locuinţelor în Italia, unde compania exportă o mare parte din produsele făcute în fabrica de la Pieleşti, lângă Craiova.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO