Business Construct

Analiză Nordis Group: Imobiliarele, printre cele mai profitabile investiţii. ”În perioada 2015 – 2020 a fost înregistrată o creştere agregată de aproximativ 46% a preţurilor pe metru pătrat la locuinţe"

Analiză Nordis Group: Imobiliarele, printre cele mai...
12.11.2020, 16:43 225

În perioada 2015 – 2020 (raportare la nivelul trimestrului trei din fiecare an) a fost înregistrată o creştere agregată de aproximativ 46% a preţurilor pe metru pătrat la locuinţe, adică o creştere medie de 7,9% pe an, potrivit unei analize prezentate de Nordis Group. 

Evoluţia din 2020, la nivel naţional, indică o creştere a preţului pe metru pătrat la locuinţe cu 2,4%. Totodată, în trimestrul trei din 2020, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, preţurile s-au modificat cu 6,5%.

Prin comparaţie cu alte produse investiţionale, titlurile de stat emise de statul român la cinci ani oferă randamente de 3,65% p.a., respectiv 4,15% p.a. la 10 ani. Pentru o clasă de active mai riscantă, de exemplu, investitorii în piaţa de capital ar fi obţinut un randament de 33% în aceeaşi perioadă (creştere indice BET).

„Cumpărătorii care decid să investească în domeniul imobiliar au tipologii diferite, însă împart acelaşi scop: de a avea un venit suplimentar. Este cunoscut şi demonstrat că investiţiile în proprietăţi sunt cele mai sigure şi profitabile. Comparativ cu alte bunuri, proprietăţile îşi cresc valoarea în timp şi au avantaje pe termen lung”, a declarat Alexandru Mihai, Managing Partner - Nordis Group.

În 2020, Nordis Group a remarcat un interes crescut în rândul românilor pentru locuinţe spaţioase completate de facilităţi şi servicii care le pot susţine sau îmbunătăţi stilul de viaţă. În cadrul proiectelor Nordis, comparativ cu anul precedent, valoarea medie a apartamentelor achiziţionate a crescut considerabil, iar preferinţele şi nevoile clienţilor s-au îndreptat încă de la începutul anului către spaţii generoase.

Până în acest moment, pentru proiectul Nordis Mamaia 5***** care va fi finalizat în anul 2021, au fost realizate, doar în acest an, peste 600 de achiziţii, iar valoarea medie investită de către clienţi este de aproximativ 90.000 de euro.

Ansamblul este cel mai ambiţios proiect de pe litoral. E compus din 670 de apartamente rezidenţiale şi 730 de camere de hotel pe o suprafaţă totală de 80.000 de metri pătraţi.

„Sectorul imobiliar este considerat de majoritatea investitorilor o măsură de protecţie la inflaţie şi aceste cifre ne arată că investiţia în imobiliare are un randament atractiv. Ce am remarcat a fost că românii au investit mai mult în proprietăţile Nordis, fie pentru a avea un venit sigur lunar, fie pentru a avea o casă de vacanţă sau o nouă locuinţă în cele mai exclusiviste zone. Ne bucurăm să vedem, mai ales în 2020, că oamenii preţuiesc tot mai mult serviciile şi facilităţile care le pot asigura şi susţine un anumit stil de viaţă”, a declarat Alexandru Mihai, Managing Partner - Nordis Group.

În prima jumătate din 2021, Nordis Group preconizează o creştere accentuată a vânzărilor. Comportamentul de cumpărare al clienţilor va continua să se bazeze pe siguranţă şi în continuare vor fi foarte căutate locuinţele în zone exclusiviste. În această perioadă, proiectul din Mamaia va fi aproape finalizat, iar cel din Sinaia în construcţie. De asemenea, Nordis plănuieşte replicarea proiectelor existente în oraşele mari ale ţării, primele locaţii din această listă fiind Braşov şi Bucureşti.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO