Business Construct

Ana Ciceală, consilier USR: Am mers pe 6 iulie pe şantierul de la Biblioteca Naţională şi am constatat că nu există o autorizaţie de construcţie, apoi am anunţat autorităţile. Muncitorii nu aveau nici echipament de protecţie

Ana Ciceală, consilier USR: Am mers pe 6 iulie pe...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

04.08.2021, 17:17 294

Lucrările derulate pe şantierul de lângă Biblioteca Naţională, unde au murit luni doi muncitori, aveau în vedere realizarea unui drum de acces către parcarea Ministerului Culturii, al cărei sediu se află în clădirea bibliotecii, potrivit Anei Ciceală, consilier general, care a candidat din partea USR la Primăria Sectorului 3.

„Am mers acolo pe 6 iulie, seara, după aproximativ trei zile de când demarase şantierul, şi am constatat că firma care derula lucrări nu avea niciun document care să arate ce lucrări fac. Am aflat că lucrau la un drum de acces către parcarea Ministerului Culturii, terenul pe care se află şantierul aparţinând Ministerului Culturii şi Ministerului Dezvoltării. Pământul scos de acolo era depozitat, cu zeci de camioane, pe terenul Esplanada, situat vizavi”, spune Ana Ciceală.

Ea precizează că a anunţat Inspectoratul de Stat în Construcţii despre această situaţie, dar şi Poliţia Locală pentru Disciplină în Construcţii şi Garda de Mediu, care ar fi dat o amendă de 50.000 de lei.

„Au încetat lucrările pentru vreo cinci zile, dar apoi le-au reluat. Ce am mai constatat este că muncitorii nu aveau nici echipament de protecţie. Nici panou nu exista pe şantier, pentru că pe panou trebuie să figureze numărul autorizaţiei de construcţie, care nu exista. Voi face toate demersurile pentru ca Robert Negoiţă să răspundă şi să dea explicaţii pentru ce s-a întâmplat acolo”, mai spune Ana Ciceală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO