Business Construct

Afacerile SSAB ar putea urca cu 10%

Afacerile SSAB ar putea urca cu 10%
30.06.2010, 14:43 53

Compania specializată în construcţii metalice SSAB din Bacău,controlată de omul de afaceri Mihai Şlic, estimează pentru anulacesta că va reveni pe creştere cu 10%, pănă la circa 6,6 mil.euro, luănd în calcul contractele pe care le are deja înderulare.

Compania are în prezent contracte în derulare în valoare de 3milioane de euro, prin care urmează să construiască 20.000 de metripătraţi de hale. Printre cele mai mari contracte se numărăconstruirea unei hale de 7.000 mp pentru o piaţă agroalimentară dinBucureşti, un depozit de seminţe de 6.000 mp în Bucureşti, undepozit în Tunari sau o extindere de abator în Crevedia.

SSAB şi-a diminuat anul trecut businessul cu 40%, pănă la circa6 mil. euro, din scăderea volumului de lucrări din construcţii. "Aufost lucrări mai puţine, lucrări la care s-a renunţat sau care s-auoprit în diferite stadii de execuţie. Cu toate acestea, firma aîncheiat anul 2009 cu profit, în condiţiile în care a fost păstratacelaşi număr de salariaţi. Am lucrat exclusiv cu mediul privat,aşa că nu am avut probleme cu recuperarea banilor. Am păstratnumărul de salariaţi. Chiar am căutat să ne menţinem toţi oamenii",a declarat Mihai Şlic, acţionarul majoritar al companiei SSAB AG,care consideră că bussinesul va fi mai uşor anul acesta decăt în2009.

Compania a căştigat anul trecut un contract în valoare de 10mil. euro pentru construcţia unei hale metalice pentru olandezii dela Damen în oraşul Galaţi, după ce contractul a fost negociat înmod direct de Şlic în Olanda. Construcţia a fost finalizată în nouăluni, chiar dacă din decembrie şi pănă în februarie a nins.

Investiţia a presupus o hală nouă pentru reparaţia şiconstrucţia de nave cu o înălţime de 43 m, 120 m lungime şi 47 mlăţime, fiind una dintre puţinele de acest gen din Europa de Est.Proiectantul lucrării a fost firma olandeză Dekok.

SSAB are în prezent 250 de salariaţi, cu posibilitatea ca înperioadele cu constracte mai numeroase numărul să crească pănă la400.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO