Business Construct

Adrian Gârmacea, proprietarul ferestrelor Barrier din Bacău: Suntem la o treime din comenzile pe care le aveam în mod normal. Vom opri producţia în următoarele săptămâni. Avem 320 de angajaţi

Adrian Gârmacea, proprietarul ferestrelor Barrier din...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

16.03.2020, 14:46 1224

Electric Plus, producător de uşi şi ferestre din Bacău, preconizează că va opri producţia complet în următoarele săptămâni, pe fondul extinderii epidemiei de coronavirus.

„Săptămâna aceasta mai lucrăm, însă comenzile au scăzut. Suntem la o treime din comenzile pe care le aveam în mod normal. Cu siguranţă vom ajunge să oprim producţia complet. Eu mi-aş dori ca asta să se întâmple cu 1-2 săptămâni înainte de Paşte, dar nu ştiu dacă vom rezista până atunci”, spune antreprenorul Adrian Gârmacea, proprietarul companiei cu afaceri de 133 mil. lei în 2019.
În producţia tâmplăriei sub brandul Barrier, al companiei Electric Plus, lucrează în prezent 320 de angajaţi.
„Produsele noastre nu sunt de strictă necesitate, de aceea s-au redus comenzile atât de mult. Mai livrăm doar pentru proiectele mari, de genul ansamblurilor de locuinţe sau al şcolilor, derulate atât de mari investitori privaţi, cât şi de stat. Persoanele fizice nu mai fac însă comenzi. În plus, şi comenzile către pieţele externe au căzut. Nu am mai vândut nimic către Italia, către Belgia”, mai spune Adrian Gârmacea.
Electric Plus a ajuns anul trecut la apro¬ximativ 40 de showroomuri în Româ¬nia după şapte deschideri. Toate maga¬zinele Barrier funcţionează în sistem de franciză. Printre oraşele în care se găsesc punctele de des¬fa¬cere se numără Galaţi, Braşov, Focşani, Timişoara, Cluj-Napoca, Bucureşti, Caransebeş, Iaşi, Călăraşi, Bistriţa, Suceava şi Târgu-Mureş.
În 2019, Electric Plus a avut o cifră de afaceri de 133 de milioane de lei, potrivit datelor transmise de companie, în creştere cu 6%. Producătorul din Bacău distribuie ferestre şi uşi PVC şi în Belgia, Marea Britanie, Franţa, Germania, Austria şi Italia, dar şi în Asia şi Africa, în special în nordul Africii şi Orientul Mijlociu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO