Business Construct

Ablon Group, proiect rezidential in Drumul Taberei

31.01.2008, 17:28 36

COMPANIA ungara de dezvoltare imobi?liara Ablon, listata pe bursa de la Londra, va incepe in urmatoarea perioada lucrarile de constructie la un proiect imobiliar format din 1.800-2.100 de apartamente in Bucuresti, valoarea investitiei fiind estimata la 160-170 de milioane de euro, finantarea fiind asigurata de catre Banca Comerciala Romana (BCR).
Proiectul, denumit Sunset Residences, va fi format din zece blocuri cu 16 etaje si va cuprinde intre 1.800 si 2.100 de apartamente, mixul de locuinte urmand a fi adaptat in functie de cerintele de pe piata. Ansamblul este desfasurat pe un teren de circa 41.000 de metri patrati, situat pe bulevardul Timisoara din cartierului bucurestean Drumul Taberei, care a fost cumparat la sfarsitul anului 2006 pentru 14 milioane de euro.
Achizitia terenului a fost realizata din surse proprii, pentru dezvoltare avand incheiat un parteneriat cu BCR, care va finanta in proportie de circa 80-90% proiectul. Pretul mediu al locuintelor este de 1.250 de euro/metrul patrat construit, plus TVA, echivalentul a circa 1.900 de euro/metrul patrat util, cu TVA inclusa.
Apartamentele au suprafete cuprinse intre 45 de metri patrati, pentru un studio, si 425 de metri patrati in cazul duplexurilor. Vanzarile au inceput deja, firma avand amenajat un showroom in centrul Capitalei. Intregul proiect ar putea fi fina?lizat in decurs de patru-cinci ani.
Sunset Residences nu reprezinta singura investitie a companiei ungare pe piata locala, Ablon Group avand in proprietate si un teren de patru hectare in Pipera, achizitionat in toamna anului trecut pentru 18,5 milioane de euro.
Ablon Group este o companie fondata in urma cu 15 ani la Budapesta, care activeaza in prezent in capitalele Cehiei, Ungariei si Romaniei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO