Burse - Fonduri mutuale

Zoom, compania vedetă a anului 2020, vrea să atragă 1,5 miliarde de dolari de la investitori. Acţiunile, şedinţă indecisă

Business internaţional

Zoom, compania vedetă a anului 2020, vrea să atragă...

Autor: Eduard Ivanovici

13.01.2021, 00:00 97

Zoom Video Communications vrea să atragă 1,5 miliarde de dolari de la investitori printr-o nouă emisiune de acţiuni pe bursă, continuând să beneficieze de pe urma creşterilor înregistrate de-a lungul pandemiei de coronavirus, potrivit Yahoo Finance.

Compania a declarat că va scoate la vânzare un pachet de 225 de milioane de acţiuni. Ieri după-amiază acţiunile Zoom înregistrau un plus de 0,4%. Acţiunile platformei de videoconferinţe a crescut cu 362% în ultimele 12 luni, în contextul în care multe companii şi-au „mutat” biroul acasă.

Chiar dacă nu se aşteaptă ca veniturile din 2021 să fie la fel de bune ca cele de anul trecut, Zoom estimează o creştere de 330% a vânzărilor din actualul trimestru. Fondată în 2011 de omul de afaceri Eric Yuan, Zoom are în prezent o capitalizare de aproape 97 de miliarde de dolari, în timp ce preţul unei acţiuni ajunge la 338 de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO