Burse - Fonduri mutuale

ZF Live. Daniela Secară, CEO BT Capital Partners: Este prima dată când Ministerul de Finanţe emite titluri de stat către populaţie în euro. Dobânda este de 2% pe an la o scadenţă de 5 ani, iar acestea vor putea fi vândute pe bursă

Autor: Răzvan Botea

17.07.2020, 09:31 1375

♦ Ministerul de Finanţe vinde, începând cu 15 iulie, titluri de stat pentru populaţie în lei şi euro, care vor fi listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB)  ♦ Valoarea nominală minimă de subscriere este 5.000 de lei pentru emisiunile în lei şi 1.000 de euro pentru cele în moneda europeană.

Daniela Secară, CEO al BT Capital Partners, unul dintre intermediarii ultimei emisiuni de titluri de stat în România, a spus în cadrul emisiunii ZF Live că persoanele care cumpără titluri de stat la această emisiune vor încasa dobândă în fiecare 12 august în contul bancar. Ea a explicat că ultima zi de subscriere va fi 7 august, iar din 13 august titlurile vor fi listate la Bursa de Valori Bucureşti.

„Titlurile de stat în lei au o dobândă de 4% pentru emisiunile pe doi ani şi 4,5% pentru emisiunile pe patru ani. Valoarea nominală minimă de subscriere este 5.000 de lei şi 1.000 de euro. Ultima zi de subscriere este 7 august. Data la care se va încheia tranzacţia este 10, iar decontarea în 12 august. Din 13 august aceste titluri de stat vor fi admise la tranzacţionare pe Bursa de Valori Bucureşti. Dobânda se primeşte în fiecare an în data de 12 august în contul bancar declarat la momentul subscrierii“, a spus Daniela Secară la ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO