Burse - Fonduri mutuale

ZF Live. Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor din România: Noi am propus Finanţelor crearea unui cont de investiţii şi acumulare prin care un investitor român şi-ar crea un cont de pensie, dar administrat de un broker sau o bancă

Autor: Laura Pîrvu

30.08.2018, 00:07 917

♦ Cei care îşi deschid un astfel de cont, care nu va fi impozitat iar comisionul de administrare să fie maximum de 0,5%, nu de 3,5% ca la Pilonul II, au obligaţia să nu-şi retragă banii timp de 10 ani.

„Statul nu a înţeles pe deplin care este rolul bursei. Rolul bursei este folosit foarte bine în America şi în alte ţări civilizate unde economia este finanţată cu predilecţie prin bursă. Bursa românească a fost într-un moment de vârf în 2007, când avea tranzacţii de 30 milioane de euro pe zi, la care nu a revenit, astăzii find de 6-8 milioane de euro pe zi“, a spus Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor din România, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Asociaţia Brokerilor a ieşit recent cu un mesaj în care avertizează politicienii să aibă mai multă prudenţă atunci când vorbesc despre companiile listate.

„În ultima perioadă am observat mai multe astfel de declaraţii, nu numai despre acea companie (RCS -RDS – n.red.), ci despre mai multe companii. Practic, aceste declaraţii  sunt interzise de lege, adică pot fi calificate de către ASF ca manipulare de piaţă şi atunci fapta poate fi încadrată ca o faptă penală şi noi nu vrem alte probleme pentru piaţă, deoarece aceste declaraţii, politice sau nu, din partea unei personalităţi pot influenţa pozitiv sau negativ preţul de pe piaţă“, a declarat Dan Paul.

Asociaţia Brokerilor din România nu s-a referit la o anumită situaţie disctinctă, spune Dan Paul, ci la toate din ultima perioadă care pot influenţa negativ bursa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO