Burse - Fonduri mutuale

ZF Live. Cosmin Ghiţă, director general Nuclearelectrica: Retehnologizarea Unităţii 1 de la Cernavodă, o investiţie de 1,5 mld. euro, va începe între 2026 şi 2028

Cosmin Ghiţa, CEO Nuclearelectrica: Operatorii din camera de comandă, care au o expunere majoră, câştigă semnificativ mai mult decât 2.000 de euro, poate chiar mai mult de 3.000 de euro.

Cosmin Ghiţa, CEO Nuclearelectrica: Operatorii din camera de comandă, care au o expunere majoră, câştigă semnificativ mai mult decât 2.000 de euro, poate chiar mai mult de 3.000 de euro.

Autor: Alexandra Cepăreanu

25.06.2019, 07:50 767

Cosmin Ghiţă, CEO al Nuclearelectrica, unic producător de energie nucleară şi compania care are cea mai performantă acţiune din prima ligă bursieră de la începutul anului 2019, spune că România are nevoie de cât mai multă energie din surse nucleare şi de aceea compania derulează un proiect de retehnologizare a unităţii 1, care a fost pusă în funcţiune în 1996, cu scopul de a creşte durata de viaţă a acesteia şi care presupune o investiţie de aproximativ 1,5 miliarde de euro.

„Proiectul retehnologizării de la unitatea 1 este un proiect major. Cu jumătate din in­ves­tiţia într-o centrală, care se ridică la peste 3 mld. euro, mai obţii durata de viaţă a unei cen­trale. Aceasta fost pusă în funcţiune în 1996, iar media duratei de viaţă este de 30 de ani. Pre­conizăm că vom începe lucrările între 2026 şi 2028. Suntem în evaluarea iniţială a sis­temelor centralei, să vedem ce trebuie schim­­bat, şi conturarea studiului de feza­bi­li­tate cu care să ieşim în piaţă“, spune Cosmin Ghiţă, CEO al companiei cu 3,25 miliarde de lei capi­ta­lizare, la emisiunea de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO