Burse - Fonduri mutuale

ZF Live. Alexandru Ilisie, director investiţii OTP Asset Management: În iulie 2017 Bursa de la Bucureşti a înregistrat un maxim, dar după discuţiile cu privire la naţionalizare activele au scăzut

Autor: Alex Ciutacu

17.09.2018, 00:08 663

♦ Prima parte a anului a fost volatilă pe piaţa locală de obligaţiuni, iar performanţa Bursei de la Bucureşti a fost afectată de discuţiile din mediul politic cu privire la naţionalizarea Pilonului II de pensii.

Bursa de la Bucureşti s-a confruntat anul acesta cu declaraţiile din mediul politic, precum cele legate de naţionalizarea Pilonului II de pensii, care au determinat scăderi la nivelul activelor companiilor listate, explică Alexandru Ilisie, director de investiţii la OTP Asset Management, în cadrul emisiunii ZF Live.

„Sincer, până la sfârşitul anului mă aştept să fie o stabilitate pe piaţă, să nu vedem evoluţii de amploare. Pe seg­mentul de acţiuni suntem ameninţaţi de un an de zile cu naţionalizarea, apoi vine altul şi spune că nu se naţiona­lizează, ceea ce creează confuzie. După cum vedeţi, în iulie 2017 a fost maximul bursei, dar după declaraţii activele au scăzut. Dacă nu ar mai fi astfel de declaraţii, ne aşteptăm ca bursa să meargă bine până la sfârşitul anului“, spune bancherul de investiţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO