Burse - Fonduri mutuale

ZF Indexul milionarilor la BVB. Cine este Ştefan Vuza, 52 de ani, acţionar majoritar al Chimcomplex şi cel care ocupă primul loc în ZF Indexul milionarilor de la BVB, cu o avere de circa 530 mil. euro

Ştefan Vuza - acţionar majoritar indirect al Chimcomplex

Ştefan Vuza - acţionar majoritar indirect al Chimcomplex

Autor: Liviu Popescu

11.08.2021, 17:00 4067

♦ De la începutul lui 2021 acţiunile combinatului chimic Chimcomplex s-au apreciat cu 420% pe tranzacţii de circa 8,6 mil. lei.

Născut la Iaşi pe 15 septembrie 1969, omul de afaceri Ştefan Vuza - acţionar majoritar indirect al combinatului chimic Chimcomplex, ocupă primul loc în clasamentul celor mai mari 100 de deţinători de acţiuni de la bursa de la Bucureşti, respectiv în proiectul ZF Indexul milionarilor de la bursă, cu o avere, dată prin investiţia la Chimcomplex, de circa 2,6 mld. lei (530 mil. euro).

Absolvent al Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale din Bucureşti în 1994 şi în 2000 a Facultăţii de Drept, şi cu un doctorat în Relaţii Economice Internaţionale la Facultatea de Ştiinţe Economice din Cluj în anul 2000, Ştefan Vuza este în prezent preşedinte al combinatului chimic Chimcomplex, companie cu o capitalizare de 3,1 mld. lei. Vuza şi-a început cariera profesională în 1993 ca administrator la Durău SA, din acel an şi până în prezent fiind şi preşedinte şi acţionar al grupului Servicii Comerciale Române (SCR), care cuprinde mai multe companii, inclusiv listate, precum Iaşitex, Uzuc, Contactoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO