Burse - Fonduri mutuale

ZF Deschiderea de astăzi. Virgil Ichim, CEO Allianz Ţiriac Pensii Private: Investim preponderent la BVB. Oferim participanţilor şansa de a beneficia de valoarea adăugată pe care ei însişi o creează

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Liviu Popescu

18.08.2020, 16:25 308

AZT Viitorul Tău, al doilea cel mai mare fond de pensii private Pilon II din România, are investiţii în acţiuni listate doar la bursa de la Bucureşti întrucât administratorul său vrea să ofere indirect participanţilor şansa de a beneficia de valoarea adăugată pe care ei înşişi o creează acolo unde îşi desfăşoară activitatea profe­sională.

„Practic le dăm o perspectivă de a îşi construi propria bunăstare viitoare ca să beneficieze de pensia privată“, spune Virgil Ichim, director general al Allianz Ţiriac Pensii Private, admi­nistrator al AZT Viitorul Tău. „Acest lucru nu înseamnă că vom evita ca de acum înainte să ne uităm la oportunităţi externe dar pentru moment Bursa de la Bucureşti este o oportunitate prioritară“, spune Virgil Ichim la emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi.

Allianz Ţiriac Pensii Private, administrator al fondului de pensii private Pilon II AZT Viitorul Tău, al doilea cel mai mare din România, cu active de 14,2 miliarde de lei, avea la final de 2019 investiţii de 2,9 miliarde de lei în acţiuni la Bursa de la Bucureşti, fiind o expunere integrală pe bursa locală. Ponderea investiţiilor în acţiuni reprezenta 21,7% din activul AZT Viitorul Tău. Cel mai mare plasament, în funcţie de termeni valorici, era la Banca Transilvania, respectiv 496 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO