Burse - Fonduri mutuale

ZF Deschiderea de astăzi. Dragoş Mesaroş, Goldring, despre structura unui portofoliu: Banca Transilvania, BRD, MedLife, Petrom. O bună parte din investiţii, spre obligaţiuni

Autor: Eduard Ivanovici

15.09.2021, 08:30 1517

În contextul valului patru al pande­miei şi al actualei crize politice, portofoliul unui investitor la bursă ar trebui să fie diversitate, notând în acest sens companiile care au obţinut rezultate bune în prima jumătate a anului, spune Dragoş Mesaroş, direc­tor de tranzacţionare al Goldring.

„Aici pot numi Banca Transil­vania, BRD, MedLife, care a crescut cu peste 50% de la începutul anului, Petrom, notând includerea în indicii FTSE Russell. Aş lua şi câteva companii de pe AeRO care au înregistrat rezultate pozitive. De exemplu, Simtel vrea să construiască propriile-i staţii de încărcare pentru maşini electrice. De asemenea, mai re­comand iHunt şi Broker datorită rezultatelor obţinute în ultimul timp. Sunt companii în care merită să investeşti în momentul de faţă, însă aş fi precaut. Ne aflăm aproape de maxime, atât pe plan local, cât şi la nivel extern. Este un moment destul de dificil, trebuie să ţinem cont de ce se întâmplă mai departe cu spaţiul politic“, a afirmat Dragoş Mesaroş în cadrul ediţiei din 14 septembrie a emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi.

Conform datelor agregate de ZF, iHunt Technology Import-Export a adus investitorilor un câştig de 590,1% de la listare, adică o creştere de aproape şapte7 ori a investiţiei. Între timp, piaţa AeRO a încheiat luna august cu o capitalizare cumulată de 11,6 miliarde de lei, în creştere cu 59% faţă de aceeaşi lună din 2020, în contextul aprecierii preţurilor acţiu­nilor şi noilor intrări în ringul de tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO