Burse - Fonduri mutuale

ZF Deschiderea de Astăzi. Ce se va întâmpla pe burse după alegerile din SUA. Mihai Chişu, analist: Dacă iese Trump, perioadă pozitivă. În cazul Biden, o primă fază negativă

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Tibi Oprea

08.10.2020, 18:15 575

♦ Raportările la T2/2020, noile listări, noua conducere a ASF, cât şi alegerile locale din decembrie, posibili factori de impact pentru piaţă.

Mihai Chişu, unul dintre cei mai vechi analişti de pe piaţa de capital locală, spune că rezultatul alegerilor prezidenţiale din SUA va afecta bursele în perioada următoare, pozitiv în cazul în care Donald Trump este reales şi negativ într-o primă fază dacă Biden va câştiga.

„Sunt anumite elemente care în opinia mea vor avea putere de influenţă pe termen mediu, şi anume în primul rând alegerile din SUA, care vor influenţa pieţele pe măsură ce sondajele vor da mai multă claritate. În cazul în care iese Trump, bursa va avea cred o perioadă destul de bună în continuare, acesta dovedindu-se un susţinător direct şi indirect al Bursei prin atenţia acordată acesteia, cât şi prin programele de susţinere a economiei prin stimuli financiari. În cazul în care iese Biden, probabil că acest eveniment se va reflecta în primă fază negativ asupra cotaţiilor prin perspectiva programului de impozitare care vizează creşteri de taxe aplicate câştigurilor de capital, majorări aplicate de asemenea impozitelor pentru câştiguri mai mari de 400.000 de dolari şi alte elemente asemănătoare. A existat în piaţa americană o tendinţă descrescătoare pentru că balanţa în momentul curent înclină destul de mult în favoarea lui Biden, iar pieţele totuşi nu includ asta în preţ complet deoarece ţin minte nişte suprize pe care Trump le-a făcut la alegerile anterioare“, spune Mihai Chişu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO