Burse - Fonduri mutuale

ZF Deschiderea de Astăzi. Alexandru Ilisie, OTP AM: În prima parte a anului am mizat pe companii de tip „growth“, dar acum am rebalansat spre „value“

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Liviu Popescu

23.10.2020, 08:30 196

Alexandru Ilisie, director de investiţii al administratorului de fonduri mutuale OTP Asset Management, cu active de circa 550 milioane de lei, spune că este posibil ca odată cu apariţia unui vaccin împotriva COVID-19 acţiunile de tip „value“ să înregis­treze o perfor­manţă mai bună faţe de cele de tip „growth“.

„În prima parte a anului am mizat pe companii de tip growth, iar în mo­mentul de faţă am rebalansat portofoliul spre companii de tip value“, spune Alexandru Ilisie la emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi, ediţia 22 octombrie 2020.

În cazul acţiunilor „growth“ sau de „creştere“ investitorii se aşteaptă să obţină randament în principal pe fondul aprecierii preţului, şi mai puţin de pe urma repartizării dividendelor. Companiila de „creştere“ nu plătesc de obicei dividende, profitul net fiind reinvestit. Un exemplu ar fi companiile din IT sau tehnologie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO