Burse - Fonduri mutuale

Zepter a strans 500.000 de euro de la opt investitori

23.10.2007, 19:46 21

Societatea de administrare a investitiilor Zepter, membra a grupului international Zepter, a strans 500.000 de euro in conturile individuale de investitii de la opt investitori in prima luna de functionare, mizand pe 2 milioane de euro pana la sfarsitul anului.
SAI Zepter a fost autorizata de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) la mijlocul lunii septembrie, activand in domeniul administrarii de conturi individuale de investitii si al fondurilor deschise de investitii.
"Societatea administreaza in prezent conturi individuale de 500.000 de euro, la care participa opt investitori persoane fizice. Suma minima de deschidere a unui cont este de 30.000 de euro, plasamentele fiind realizate in principal pe companiile listate pe RASDAQ", spune Corneliu Stanciu, membru in conducerea societatii, adaugand ca pana la sfarsitul anului mizeaza pe atragerea a 2 milioane de euro in portofoliile individuale de investitii.
Zepter a depus documentatia la CNVM pentru autorizarea a trei fonduri de investitii: Zepter Actiuni, Zepter Mixt si Zepter Obligatiuni, asteptand avizul comisiei in urmatoarele doua-trei saptamani.
Marko Simic, fostul presedinte al societatii de administrare KD Investments, este in prezent presedintele Consiliului de Administrare al Zepter, in timp ce Corneliu Stanciu a activat in cadrul societatii de brokeraj KD Capital Management.
"A aparut o oferta mai buna si am acceptat provocarea de a veni in cadrul grupului Zepter", explica Marko Simic, presedintele SAI Zepter, decizia de pleca din cadrul KD Investments.
In primul an de activitate, SAI Zepter vrea sa atraga active cumulate de 15 milioane de euro si un numar de aproximativ de 300 de investitori pentru cele trei fonduri deschise de investitii, potrivit reprezentantilor societatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO