Burse - Fonduri mutuale

ZebraPay, liderul local al pieţei de automate de plăţi, a listat marţi la bursă obligaţiuni de 14,8 milioane de lei, cu o dobândă de 5,5% pe an

Echipa SelfPay sună clopoţelul pentru intrarea la tranzacţionare a obligaţiunilor

Echipa SelfPay sună clopoţelul pentru intrarea la tranzacţionare a obligaţiunilor

Autor: Eduard Ivanovici

27.07.2021, 12:42 303

ZebraPay, liderul local al pieţei de terminale de plată de tip self-service, cu peste 5.700 de staţii de plată SelfPay la nivel naţional, a listat astăzi obligaţiuni în valoare de 3 milioane de euro (14,8 milioane de lei) la Bursa de Valori Bucureşti, conform unui comunicat de presă al societăţii.

Obligaţiunile se tranzacţionează pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al BVB sub simbolul bursier PAY26E, listarea venind după ce compania a derulat un plasament privat de obligaţiuni prin care a atras de la investitorii din piaţa de capital fondurile necesare diversificării serviciilor şi dezvoltării reţelei de staţii de plată la nivel naţional şi internaţional.

„De la începutul anului am continuat să finanţăm economia, iar emisiunile de obligaţiuni şi titluri de stat au fost unele dintre instrumentele cel mai des folosite pentru acest lucru. Valoarea tuturor emisiunilor de obligaţiuni corporative şi a titlurilor de stat listate de la începutul anului depăşeşte un miliard de euro, fonduri care susţin dezvoltarea economiei. Ne bucurăm că SelfPay a ales piaţa de capital pentru a-şi pune în aplicare planurile de extindere la nivel naţional şi internaţional.”, spune Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

Plasamentul privat pentru obligaţiunile SelfPay a avut loc la începutul lunii trecute, când compania a emis un număr de 30.000 de obligaţiuni la o valoare nominală de 100 de euro şi o dobândă de 5,5%, cu data scadenţei la 16 iunie 2026, fiind subscrişi în total 99 de investitori. Totodată, subscrierea minimă a unui investitor a fost de 200 de obligaţiuni, adică 20.000 de euro. Plasamentul şi listarea au fost susţinute de BT Capital Partners, divizia de investment banking şi pieţe de capital a grupului Banca Transilvania.

Fondată în urmă cu 11 ani, ZebraPay a obţinut venituri de 112,5 milioane de lei în 2020, în creştere cu 23% faţă de anul precedent, când a înregistrat venituri de 91,5 milioane de lei, noile rezultate datorându-se extinderii naţionale de staţii de plată, de la 3.950 la finalul lui 2018 la 5.700 către sfârşitul anului trecut. De asemenea, profitul net a crescut de la 1,1 milioane de lei în 2019 la 4,5 milioane de lei în 2020.

Pentru 2021, societatea estimează o creştere de 15% a veniturilor, până la 129,9 milioane de lei, putând să ajungă la 167,3 milioane de lei în 2022. Estimările se bazează în mare parte pe un plan de afaceri care include dezvoltarea reţelei de staţii de plată la nivel naţional, a unei aplicaţii mobile pentru diversificarea serviciilor oferite clienţilor şi construirea unei reţele de staţii de plată în Spania, Italia, Franţa, Irlanda şi alte ţări din regiune. Până la finalul lui 2026, ZebraPay intenţionează să ajungă la 19.000 de staţii de plată, atât în România, cât şi la nivel internaţional.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO