Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

Wiki ZF: SIF Moldova. Conducere, discount, evoluţie, capitalizare, deţineri. Pe baza VUAN-ului de 1,8490 lei pe acţiune la final de 30 octombrie 2020, discountul de tranzacţionare la bursa de Valori Bucureşti al SIF Moldova este de 35%

♦ La 10 luni, societatea a avut un profit net de 5,7 mil. lei şi alte 35 mil. lei câştig net din vânzarea activelor reflectat în rezultatul reportat ♦ Viitorii pensionari au 12,7% din SIF Moldova, cea mai mare deţinere a fondurilor Pilon II din rândul celor cinci SIF-uri

Ziarul Financiar continuă Wiki ZF, proiect reunit în online sub em­ble­ma wikizf, şi prin care va prezenta cititorilor societăţile de investiţii financiare (SIF-uri), de la condu­cerea fiecă­reia, la valoarea de piaţă, discount, investiţii, acţionariat în contextul în care acestea au deţineri semnificative la companii atât listate, cât şi necotate, dar deseori sunt penalizate de investitori. Astăzi, SIF Moldova (simbol bursier SIF2).

 

SIF Moldova

SIF Moldova (SIF2), cea mai mare dintre cele cinci SIF-uri în termeni de capitalizare – 1,2 mld. lei, are investiţii atât în acţiuni listate la bursa de la Bucureşti, cât şi în companii necotate, precum sectorul imobiliar şi cel agricol, ceea ce oferă un grad ridicat de expunere sectorială pentru inves­titori, inclusiv fonduri de pensii private Pilon II. De altfel, pe baza celor mai recente date dispo­nibile ale fondurilor Pilon II, cele de la iunie 2020, ZF a calculat că viitorii pensionari ai României, prin fondurile AZT Viitorul Tău, Metropolitan Life Pensii, Vital, Aripi, BRD Pensii, aveau 12,7% din SIF Moldova, cea mai ridicată expunere a fondurilor Pilon II în cadrul unei SIF.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.