Burse - Fonduri mutuale

Wall Street deschide pe minus şedinţa de tranzacţionare de luni cu toate că dacă FED a anunţat extinderea cu 300 mld. dolari a programului de stimulare a economiei

Wall Street deschide pe minus şedinţa de...

Autor: Liviu Popescu

23.03.2020, 18:01 137

Bursa americană, cea mai mare la nivel mondial, a deschis pe minus şedinţa de tranzacţionare de luni, respectiv cu un indice Dow Jones în scădere cu 3% şi S&P în scădere cu 3,1%, chiar dacă Rezerva Federală a SUA a anunţat extinderea cu 300 de miliarde de dolari a programului de stimulare a economiei.

Aceste măsuri ale FED au rolul de a sprijini economia americană în contextul în care numărul cazurilor de infectare cu noul virus continuă să crească iar mai multe state emit ordine de restricţie la domiciliu.

“Astfel de măsuri ale FED includ furnizarea adiţională de până la 300 de miliarde de dolari pentru finanţarea angajatorilor, consumatorilor şi întreprinderilor; achiziţionarea continuă a titlurilor de trezorerie şi a titlurilor garantate de credite ipotecare, în sumele necesare pentru a sprijini buna funcţionare a pieţei; achiziţionarea de valori mobiliare cu garanţii ipotecare comerciale; înfiinţarea a două facilităţi care să sprijine creditul angajatorilor mari; crearea unei a treia facilităţi care să sprijine fluxul de credit către consumatori şi întreprinderi; şi facilitarea fluxului de credit către municipalităţi”, se arată într-un raport al XTB România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO