Burse - Fonduri mutuale

Vuza se împrumută cu 5 milioane de euro ca să cumpere activele falimentarei Someş Dej

Vuza se împrumută cu 5 milioane de euro ca să cumpere...

Autor: Adrian Cojocar

26.01.2014, 19:07 248

Acţionarii producătorului de utilaje sub presiune Uzuc Ploieşti (UZC) şi producătorul de aparataj de joasă tensiune Contactoare Buzău (CONQ), ambele făcând parte din grupul Serviciile Comerciale Române (SCR) controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza, au aprobat la finele săptămânii trecute participarea societăţilor la achiziţionarea în bloc a tuturor activelor falimentarei Someş Dej (SMS).

Acţionarii celor două societăţi au mai aprobat contractarea unor împrumuturi de până la 5 mil. euro, suma maximă pe care o au în vedere pentru achiziţia activelor producătorului de hârtie, care a intrat în faliment în decembrie anul trecut. Înainte să intre în faliment producătorul de hârtie şi carton Someş Dej a făcut parte tot din grupul SCR şi era controlat de Ştefan Vuza prin intermediul A1 Impex din Cluj-Napoca.

Someş Dej se afla în dificultate de mai mulţi ani, în perioada 2005 - 2012 vânzările acesteia coborând de 32 de ori, de la 127 mil. lei la mai puţin de 4 mil. lei. Compania avea la finele lui 2012 clădiri şi terenuri înregistrate în bilanţ la o valoare de circa 90 mil. lei (20 mil. euro), dar şi datorii de 112 mil. lei (25 mil. euro).

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.01.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO