Burse - Fonduri mutuale

Vuza a aprobat linii de finanţare de 9 mil. euro la Chimcomplex

Vuza a aprobat linii de finanţare de 9 mil. euro la...

Autor: Ioana Tudor

22.07.2014, 00:05 544
Acţionarii combinatului chimic Chimcomplex Borzeşti (CHOB), deţi­nut de omul de afaceri Ştefan Vuza, au aprobat săptămâna trecută contractarea unui credit de 5 milioane de lei (1,13 mil. euro) de la Piraeus Bank pentru finan­ţarea activităţii curente a companiei, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul bursei.
 
De asemenea, aceş­tia au dat undă verde contractării a două facilităţi de credit de la Raiffeisen Bank, şi anume un credit la termen în sumă de până la 31,3 milioane lei (7,1 mil. euro) scadent în mai 2019 şi un avans în cont curent de maxim 5 mil. lei cu scadenţa în mai 2015. Împrumuturile aprobate se ridică la circa 9,3 mil. euro. Vuza şi-a planificat pentru acest an investiţii la Chimcomplex în valoare de 14,2 mil. euro, de două ori mai mari faţă de cele realizate în 2013. Cea mai mare investiţie din acest an a Chimcomplex vizează o instalaţie de cogenerare care ar urma să fie finalizată în at treilea trimestru al anului. Valoarea proiectului se ridică la 11,9 mil. euro, iar aproape jumătate din sumă va fi asigurată din fonduri europene.
 
Chimcomplex intenţionează de asemenea să investească 9,85 mil. euro într-o instalaţie de recristalizare a sării. Combinatul chimic a avut anul trecut trecut o cifră de afaceri netă de 175,7 mil. lei, în scădere de la 194 mil. lei în 2012, şi un profit net de 6,3 mil. lei, la jumătatea celui din anul precedent.
 
Acţiunile Chimcomplex au închis şedinţa bursieră de ieri la o cotaţie de 0,83 lei/titlu. La acest preţ compania, listată pe piaţa Rasdaq, are o capitalizare bursieră de 107,3 mil. lei. Ştefan Vuza deţine prin intermediul firmei A2 Impex 83% din acţiunile Chimcomplex, în timp ce AVAS are o participaţie de 12,89% din acţiuni.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO