Burse - Fonduri mutuale

Vrancart Adjud vrea să îl revoce din consiliul de administraţie pe Dragoş Bîlteanu, fost şef la SIF Banat-Crişana. El este administrator din 2012

Vrancart Adjud vrea să îl revoce din consiliul de...

Autor: Mediafax

25.11.2019, 00:00 507

Producătorul de carton ondulat Vrancart (simbol bursier VNC), companie ale cărei acţiuni sunt şi în portofoliile NN Pensii şi AZT Viitorul Tău, cheamă acţionarii pentru a-l revoca din consiliul de administraţie pe Dragoş Bîlteanu, fost preşedinte la SIF Banat-Crişana, se arată în convocatorul publicat ieri la bursă. Compania nu oferă mai multe detalii pe marginea acestui subiect.

Astfel acţionarii Vrancart, în principal cel majoritar, adică SIF1 Banat-Crişana cu un pachet de 75%, al cărei preşedinte executiv – Bogdan Drăgoi este la rândul său membru în boardul Vrancart, sunt chemaţi pe 8 ianuarie 2020 pentru a vota propunerea consiliului de administraţie.

„Revocarea administratorului Dragoş-George Bîlteanu, membru al Consiliului de Administraţie al societăţii”, este solicitarea pe care Vrancart o înaintează acţionarilor. Dragoş-George Bîlteanu este membru în consiliul de administraţie al Vrancart din 2012 încoace. Mandatul acestuia, ca de altfel al întregului board, a fost înnoit în aprilie 2018 pentru o perioadă de patru ani.

Vrancart este o companie de 164 milioane de lei capitalizare, iar de la începutul anului 2019 acţiunile s-au depreciat cu aproximativ 7,6%, arată datele publicate la bursă. Spre comparaţie, indicele principal BET a urcat cu 32%. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO