Burse - Fonduri mutuale

Visual Fan (Allview), companie listată la Bursa de la Bucureşti, estimează o creştere a profitului de cel puţin 25%, în urma preluării pachetului majoritar la Intervision Trading, distribuitor al brandului AKAI în Europa de Est

Lucian Peticilă, CEO şi fondator al Visual Fan SA

Lucian Peticilă, CEO şi fondator al Visual Fan SA

Autor: Cristina Bellu

06.01.2022, 10:53 518

Allview (Visual Fan SA), companie listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul ALW, a primit avizul favorabil din partea Consiliului Concurenţei pentru a deveni asociat majoritar, cu o deţinere de 51%, în cadrul companiei Intervision Trading RO SRL, distribuitor unic în Europa Centrală şi de Est (ECE) al produselor brandului japonez de electronice AKAI.

Tranzacţia, care a fost anunţată de Allview în luna septembrie a anului trecut, este de aşteptat să genereze o creştere de cel puţin 25% a profitului companiei în perioada 2022-2023 faţă de estimările din memorandumul de listare.

“Extinderea portofoliului cu produse complementare generează creşterea profitabilităţii. (...). Există toate premisele ca această tranzacţie să contribuie la dezvoltarea business-ului nostru, în avantajul tuturor acţionarilor,” spune Lucian Peticilă, CEO şi fondator al Visual Fan SA.

Fondată în urmă cu 25 de ani de către Dorin Ciobanu, Intervision Trading a avut o evoluţie ascendentă pe piaţa distribuţiei de sisteme audio, înregistrând o cifră de afaceri de 7,42 milioane de euro (36,5 milioane de lei) în 2020, şi un profit net de 1,2 milioane de euro (5,94 milioane de lei).

Aria sa de distribuţie cu drepturi exclusive asupra produselor AKAI cuprinde, în afara României, ţări precum Bulgaria, Cehia, Croaţia, Grecia, Polonia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria. 

„Eforturile depuse în ultimii ani şi munca susţinută a întregii echipe au făcut ca Intervision Trading să deţină un sistem de business adaptat provocărilor pieţei, ceea ce ne permite creşterea accelerată pe pieţele externe. Planurile de expansiune externă au în vedere atât dezvoltarea pe pieţele unde Intervision Trading este prezentă acum, cât şi accesarea de noi pieţe şi canale de distribuţie în ţări din Europa de Vest, dar şi din Europa Centrală şi de Est,” explică Dorin Ciobanu, care va rămâne la conducerea companiei în urma tranzacţiei, urmând să beneficieze de know-how-ul şi sprijinul Visual Fan pentru a menţine şi îmbunătăţi performanţele în vânzări ale distribuitorului AKAI.

În perioada imediat următoare achiziţiei, Visual Fan îşi propune integrarea Intervision Trading şi valorificarea celor mai bune practici din cadrul fiecăreia dintre companii. Ulterior, ambele societăţi ar urma să beneficieze de reţeaua comercială a celeilalte, pentru maximizarea oportunităţilor de dezvoltare. 

În procedura de avizare de către Consiliul Concurenţei, compania Visual Fan a fost asistată de către Firma de Avocatură Grecu şi Asociaţii.

Listată pe Segmentul Multilateral de Tranzacţionare al BVB, la 26 iulie 2021, Visual Fan SA urmăreşte să folosească instrumentele pieţei de capital pentru finanţarea strategiei de dezvoltare, atât pe plan intern, cât şi internaţional.

Compania îşi propune să menţină un nivel de motivare ridicat pentru investitori, atât prin creşterea performanţelor financiare, cât şi prin derularea recurentă de majorări de capital, având în vedere operaţiuni periodice de capitalizare a profitului prin distribuirea de acţiuni gratuite, dar şi majorări viitoare cu aport de capital.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO