Burse - Fonduri mutuale

Virgil Zahan, Goldring: Avem semnate trei contracte pentru listări de acţiuni şi negocieri cu mai multe companii, dintre care două sunt foarte mari. Lucrăm de asemenea la trei emisiuni de obligaţiuni

Virgil Zahan, Goldring: Avem semnate trei contracte...

Autor: Tibi Oprea

14.05.2021, 13:27 332

Virgil Zahan, director general al Goldring, unul dintre cei mai activi brokeri în termeni de listări de la Bursa de Valori Bucureşti şi care în 2021 a fost numit “intermediarul companiilor antreprenoriale româneşti” de către operatorul bursier local, a declarat astăzi că a semnat trei contracte noi de listări de acţiuni şi se află în discuţie şi cu alte companii, dar şi trei contracte pentru emisiuni de obligaţiuni.

“Avem trei contracte pentru noi listări de acţiuni semnate, dar şi negocieri cu mai multe companii, dintre care două sunt foarte mari şi m-aş bucura să iasă. Pentru una dintre ele, discutăm de o capitalizare estimată la 180 de milioane de lei şi este din domeniul IT. La fel, avem trei emisiuni de obligaţiuni la care lucrăm, cu contracte semnate”, spune Virgil Zahan.

Virgil Zahan a fost prezent vineri dimineaţă la Bursa de Valori Bucureşti în cadrul unui eveniment derulat cu ocazia admiterii la tranzacţionare a producătorului de vinuri ecologice Vifrana (simbol bursier BIOW), pentru care a asigurat consultanţă şi intermediere.

“Ne-am dat seama că nu mai facem faţă să răspundem analizelor privind solicitările de noi listări venite din partea companiilor. Cred că nu trec două-trei zile fără să primim o solicitare pentru o discuţie legată de o potenţială listare. Problema este că nu toate companiile sunt eligibile pentru listare, mai sunt diferenţe între aşteptările antreprenorilor şi potenţialul pe care bursa ar putea să îl dea evaluării acelei companii. Încercăm să îi aducem cumva cu picioarele pe pământ, pentru că bursa aduce astăzi cea mai bună evaluare pe care ar putea să o obţină o companie în cazul unui exit parţial, adică mult peste multiplii pe care fondurile de investiţii îi plătesc şi într-o modalitate mult mai facilă”, adaugă Zahan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO