Burse - Fonduri mutuale

Vin la bursă: ASF aprobă prospectul de listare şi emitere a certificatului de înregistrare a obligaţiunilor Patria Bank de 8,2 milioane de euro

Vin la bursă: ASF aprobă prospectul de listare şi...

Autor: Tibi Oprea

04.12.2020, 00:00 939

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), supraveghetorul pieţei de capital locale, a aprobat joi prospectul de listare şi emiterea certificatului de înregistrare a obligaţiunilor de 8,2 milioane de euro vândute de Patria Bank, bancă listată pe piaţa principală a bursei de la Bucureşti cu o capitalizare de 266,7 milioane de lei, potrivit unui raport al ASF.

„Aprobarea prospectului întocmit în vederea admiterii la tranzacţionare pe piaţa reglementată administrată de BVB a obligaţiunilor emise de Patria Bank S.A. Bucureşti şi a emiterii certificatului de înregistrare a acestora”, se arată în raport. Pe 30 septembrie, Patria Bank a închis anticipat o ofertă de vânzare de obligaţiuni după ce în primele trei zile subscrierile au ajuns la 8,2 mil. euro, peste nivelul necesar stabilit la 3 mil. euro.

Tradeville a fost intermediarul ofertei de vânzare de obligaţiuni negarantate, neconvertibile, subordonate, denominate în euro, cu un nivel final al dobânzii de 6,5% pe an. Patria Bank este controlată de fondul de investiţii EEAF Financial Service B.V. Amsterdam, care deţine 83,2% din numărul de acţiuni. Capitalizarea băncii este de 266,7 milioane lei, în contextul în care de la începutul anului acţiunile sale se tranzacţionează în scădere cu 22%, pe fondul unui rulaj de 3,4 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO