Burse - Fonduri mutuale

Vin banii: 785 mil. lei intră în conturile acţionarilor Conpet, Nuclearelectrica şi Electrica sub formă de dividende pe final de săptămână. Statul ia 550 mil. lei

Vin banii: 785 mil. lei intră în conturile...

Autor: Liviu Popescu

24.06.2021, 13:00 1737

Conturile investitorilor Conpet Ploieşti (COTE) vor fi alimentate joi, 24 iunie 2021, cu aproximativ 60 mil. lei sub formă de dividende din profitul pe 2020, iar vineri acţionarii Nuclearelectrica (SNN) vor fi remuneraţi cu 472 mil. lei iar alte 253 mil. lei vor merge la cei ai Electrica (EL), potrivit calculelor ZF.

Aşadar circa 785 mil. lei ajung la investitori pe final de săptămână, cea mai mare parte din sumă, adică 548 mil. lei fiind virate la Ministerul Energiei în calitate de acţionar semnificativ al celor trei companii. Dividendele încasate de Ministerul Energiei de la companiile din por­to­foliu merg către bugetul de stat. Cei mai mulţi inves­titori de la BVB aleg să reinvestească în acţiuni sumele primite sub formă de dividende, şi de aceea în perioada următoare este posibil ca lichiditatea la Bursă să fie peste cea caracte­ristică perioadei de vară, deci în creştere.

Transportatorul naţional de ţiţei Conpet Ploieşti (COTE) plăteşte joi un dividend brut de 6,9 lei pe acţiune, echivalentul unui randament de circa 7%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO