Burse - Fonduri mutuale

Vimetco amână până în toamnă vânzarea a 21% din acţiunile Alro

Autor: Stefan Musgociu

01.07.2011, 00:00 154

Grupul Vimetco, controlat de omul de afaceri rus Vitali Maşiţki,va amâna pentru la toamnă vânzarea a 21% din acţiunile Alro (ALR)din cauza contextului extern de pe pieţele financiare, care punesub semnul întrebării succesul ofertei, potrivit unor surse dinpiaţa de capital.

"Le este teamă de contextul pieţelor şi din această cauză voramâna oferta probabil pentru la toamnă", au declarat surselecitate. Iniţial, startul ofertei pentru vânzarea acţiunilor erapreconizat pentru mijlocul lunii iulie. Vimetco, grup înregistratîn Olanda, a anunţat la mijlocul lunii mai că vrea să vândăprintr-o ofertă publică maximum 20,96% din acţiunile Alro dinparticipaţia de 87,96% pe care o are împreună cu Conef.

Dacă pachetul ar fi vândut joi la bursă, acesta ar valora 553,3milioane lei (131,4 milioane euro). Vânzarea acţiunilor Alro ar ficea mai mare ofertă derulată de Bursa de la Bucureşti de o companieprivată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO