Burse - Fonduri mutuale

Vifrana se listează la Bursa de la Bucureşti pe 14 mai. Producătorul de vinuri organice a atras 9,5 mil. lei de la investitori într-o ofertă de acţiuni

Vifrana se listează la Bursa de la Bucureşti pe 14 mai....

Autor: Tibi Oprea

11.05.2021, 00:01 2200

Acţiunile Vifrana (simbol bursier BIOW), principalul producător local de vin ecologic după suprafaţa cultivată, vor intra la tranzacţionare pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti vineri, pe 14 mai, după ce a obţinut recent o finanţare de 9,5 mil. lei printr-un plasament privat de acţiuni, potrivit informaţiilor ZF.

Compania vrea să ramburseze un credit de 8,2 mil. contractat în urmă cu zece ani de la CEC Bank, să investească în tehnologie, dar şi să se extindă în străinătate şi pe noi segmente de business.

„Această finanţare ne ajută să închidem integral creditele luate în urmă cu zece ani într-o perioadă în care agricultura nu era bancabilă. CEC Bank a avut meritul de a ne acorda încredere pe termen lung, însă, în acest moment, pentru a reuşi să ne extindem în plan extern, avem nevoie să închidem acest credit. Restul fondurilor atrase le vom direcţiona în investiţii şi tehnologizare pentru a diminua impactul lipsei de forţă de muncă. Aceste investiţii ne vor ajuta să ne extindem în străinătate, în special în ţări precum Germania, Marea Britanie, Suedia şi Olanda, dar şi să dezvoltăm o noua linie de business”, spune Octavian Vucmanovici, CEO şi cofondator Vifrana.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO