Burse - Fonduri mutuale

VIDEO. De câţi bani ai nevoie pentru a deveni investitor. Andrei Dudoiu CEO & co-fondator Seedblink: Recomandăm o investiţie de minim 2.500 de euro investitorilor aflaţi la început de drum

Autor: Iulian Tenchiu

21.04.2021, 17:31 2745

Cei care doresc să investeacă în cadrul unei platforme de equity crowdfunding, trebuie să pună la bătaie  un minim de 2,500 de euro pentru a lua parte efectiv la proiect. Această sumă este recomandată pentru ca investitorul să nu piardă prea mulţi bani în cazul unei decizii proaste privind compania ţintă, dar şi pentru ca acesta să înveţe cum funcţionează sistemul.

„2.500 de euro, echivalentul în lei, este tichetul minim pe care-l recomandăm investitorilor care îşi asumă astfel de riscuri pentru prima dată. Recomandăm această sumă tocmai pentru a învăţa ce se înâmplă în acest ecosistem şi cum se derulează acest tip de finanţări”, a declarat Andrei Dudoiu CEO şi co-fondator al platformei de equity crowdfunding Seedblink, în cadrul emisiunii ZF Live.

Platforma de equity crowdfunding Seedblink are la momentul actual 600 de investitori unici. Jumate intre aceştia au realizat investiţii de peste 20.000 de euro în companii din tehnologie, prin intermediul acesteia.

„Din cei 600 investitori unici, aproap 300 au făcut cel puţin două investiţii şi deja avem două segmente de investitori care se cheamă classic şi elite. Ultima categorie a depăşti deja suma de 25.000 de mii de euro, care reprezintă investiţii făcute prin Seedblink”, a mai spus co-fondatorul platformei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO