Burse - Fonduri mutuale

Victor Căpitanu şi Andrei Liviu Diaconescu, fondatori ai dezvoltatorului imobiliar One United Properties, cea mai recentă mare listare la bursa de la Bucureşti, îşi transferă deţinerile de câte 30% fiecare la Vinci VER Holding respectiv OA Liviu Holding

Victor Căpitanu şi Andrei Liviu Diaconescu, fondatori...

Autor: Liviu Popescu

04.09.2021, 00:00 2827

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties (simbol bursier ONE), cea mai recentă listare pe segmentul principal de tranzacţionare al bursei de la Bucureşti, a anunţat vineri seară după închiderea şedinţei bursiere că Victor Căpitanu (acţionar cu 29,8%) şi Andrei Liviu Diaconescu (29,8%) şi-au transferat deţinerile, sub forma unui aport în natură la capitalul social, către societăţi controlate integral de aceştia, respectiv Vinci VER Holding şi OA Liviu Holding Invest. Cele două holding-uri au fost înfiinţate în august 2021, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

“Victor Căpitanu a aportat în natură întreaga sa participaţie în companie, la capitalul social al Vinci, Căpitanu fiind asociat unic al acesteia din urmă (deţinând 100% din capitalul social şi drepturile de vot aferente); şi Andrei-Liviu Diaconescu a aportat în natură întreaga sa participaţie în Companie, la capitalul social al OA, Diaconescu fiind asociat unic al acesteia din urmă (deţinând 100% din capitalul social şi drepturile de vot aferente)”, potrivit raportului publicat la bursa de la Bucureşti.

Potrivit datelor BVB, acţiunile ONE au închis şedinţa de tranzacţionare din 3 septembrie la preţul de 1,952 lei pe unitate, în scădere cu 0,4% faţă de şedinţa precedentă. Lichiditatea din ultima şedinţă a săptămânii a fost de 136.000 de lei. Compania are o capitalizare bursieră de circa 2,8 mld. lei.

One United Properties a înregistrat în primele şase luni ale anului o cifră de afaceri de 434 milioane de lei, în creştere cu 96% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce profitul net s-a majorat cu 267%, până la 147,5 milioane de lei.

„Piaţa imobiliară din România a închis cel mai bun semestru din istoria sa, iar rezultatele financiare ale One United Properties reflectă această evoluţie pozitivă. Performanţa pe care o raportăm pentru primele şase luni ale anului 2021 confirmă perspectivele de creştere pe care le-am promis investitorilor noştri şi potenţialul imens al pieţei locale,” spune Victor Căpitanu, cofondator One United Properties.

El consideră că vânzările generate între iulie şi august indică faptul că a doua parte a anului va continua să aducă noi recorduri pe piaţa imobiliară rezidenţială.

„Cu o poziţie de numerar de 350 de milioane de lei începând cu 30 iunie şi un venit suplimentar obţinut în urma IPO-ului, în valoare totală de 252 de milioane, vizăm o dezvoltare accelerată în următoarele luni”, adaugă Victor Căpitanu.

Compania listată pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti în iulie 2021, şi-a majorat cu 51% veniturile din dezvoltarea şi vânzarea de proprietăţi rezidenţiale în primele şase luni ale anului, la 332,8 milioane de lei.

Venitul net din vânzările de proprietăţi rezidenţiale a evoluat în linie cu încasările, înregistrând o creştere de 46%, până la 108,1 milioane lei. Prin urmare, marja netă din vânzările de proprietăţi rezidenţiale a fost de 32,5% în primele şase luni din 2021.

Veniturile din dezvoltarea clădirilor de birouri s-au ridicat la 88,4 milioane de lei, impactul principal fiind generat de dezvoltările One Tower şi One Cotroceni Park.

One United Properties (simbol bursier ONE) a intrat la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti în data de 12 iulie 2021. Listarea a venit după încheierea unei oferte publice iniţiale de vânzare acţiuni pentru majorarea de capital social, prin intermediul căreia compania a atras 260 milioane de lei. Oferta publică primară de acţiuni în vederea listării acţiunilor cu simbolul bursier ONE pe piaţa principală s-a derulat în perioada 22 iunie-2 iulie, preţul final de ofertă fiind stabilit la 2 lei pe acţiune, iar capitalizarea anticipată a companiei fiind de 2,86 mld. lei.

 ​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO