Burse - Fonduri mutuale

Vanzarile Bermas, lovite de reglementarile europene

01.11.2007, 21:11 16

Producatorul de bere Bermas Suceava (BRM) a inregistrat in primele noua luni un profit net de 0,92 mil. euro (3 mil. lei), cu circa 27% mai mic decat rezultatul aferent aceleiasi perioade din 2006.
Afacerile companiei s-au mentinut la un nivel relativ constant, de 6,2 mil. euro (20,5 mil. lei). Rezultatele mai slabe au fost cauzate de faptul ca vanzarile Bermas au scazut cantitativ cu 14% fata de perioada corespunzatoare a anului precedent, se arata in comunicatul emis de reprezentantii companiei. Cel mai afectat segment a fost berea la KEG pentru consumul la halba, ale carei vanzari s-au diminuat cu 18% in aceeasi perioada, in principal ca urmare a restrangerii locatiilor in care se poate vinde acest produs, date fiind conditiile restrictive impuse de noile reglementari in vigoare, privind alinierea la standardele europene, au precizat reprezentantii companiei.
In trimestrul al treilea, Bermas si-a injumatatit profitul net, pana la 0,5 mil. euro (1,6 mil. lei), in conditiile reducerii cifrei de afaceri cu 22%, la 2,7 mil. euro (8,7 mil. lei).
Compania intentioneaza sa dezvolte in schimb segmentul de bere la sticla, aceasta achizitionand o noua linie de imbuteliere de la firma germana Krones investitie care se ridica la 2,8 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO