Burse - Fonduri mutuale

Vanzarea de active a adus Oltchim pe plus

04.11.2008, 18:42 28

Combinatul chimic Oltchim Ramnicu-Valcea a obtinut in perioada iulie-septembrie un profit brut de 2,7 mil. euro (9,5 mil. lei), fapt ce a mai redus castigurile inregistrate de companie in primul semestru, care s-au ridicat la 10,1 mil. euro (37,2 mil. lei).

Oltchim a vandut la finele lunii iulie prin licitatie deschisa Fabrica de Conserve Raureni pentru suma de pornire, de 20,5 mil. lei (5,7 mil. euro) firmei Annabella Ramnicu-Valcea.
"Pe cele doua activitati agro ale noastre am inregistrat o pierdere de 4,5 milioane de euro de la inceputul acestui an. In momentul de fata nu mai avem nici o activitate agroalimentara", a precizat Constantin Roibu, directorul general al Oltchim.
Castigul din trimestrul trei al Oltchim provine exclusiv din activitatea curenta a producatorului de PVC, din care a rezultat un profit brut de 7,8 mil. euro (28,7 mil. lei) si care a fost diminuat de pierderile financiare. Acestea din urma s-au cifrat la 4,9 mil. euro (18 mil. lei), usor in crestere fata de cele consemnate in aceeasi perioada a anului trecut.
Banii obtinuti din vanzarea activitatilor agroalimentare au compensat pierderile potentiale cauzate de intreruperile din activitatea curenta ca urmare a faptului ca principalul furnizor de materie prima si-a intrerupt temporar activitatea din cauza unei defectiuni.
Oltchim a functionat timp de aproape o luna de zile la doar 40% din capacitate pe parcursul trimestrul trei, iar activitatea a fost adusa la parametrii normali abia pe 20 octombrie.
"Comenzile au fost satisfacute in cea mai mare parte. N-am reusit sa asiguram productia pentru un client pe soda caustica", a precizat Roibu. Incidentul a afectat productia Oltchim cu 20.000 de tone de PVC, in valoare de 17 mil. euro si respectiv 11.000 de tone de soda caustica, in valoare de 5 mil. euro. Pentru ultimul trimestru din acest an, compania estimeaza un profit din exploatare, respectiv un nivel al indicatorului EBITDA de 9,1 mil. euro.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO