Burse - Fonduri mutuale

Vânzarea de acţiuni Digi, suprasubscriere de 4,8 ori pentru persoanele fizice

Vânzarea de acţiuni Digi, suprasubscriere de 4,8 ori...

Autor: Liviu Popescu

05.05.2017, 00:07 2081

Un singur investitor a subscris 586.000 de acţiuni, adică a pus la bătaie 33 mil. lei.

Un singur investitor a subscris 586.000 de acţiuni, adică a pus la bătaie 33 mil. lei.

Joi, până la ora 18:00 pe tranşa negarantată de retail în oferta de vânzare acţiuni Digi erau 13,3 milioane de acţiuni subscrise, adică o pondere de 63% din totalul acţiunilor puse spre vânzare pentru investitori de 21 milioane de acţiuni, în condiţiile în care segmentul de retail primise o alocare de 15%, adică 3,3 milioane de acţiuni.

Rezultă o suprasubscriere de 4,84 ori pe tranşa nega­rantată de retail, alocare de 20,6% doar în primele patru zile, iar în total pe tranşa de retail subra­subscriere de 4,2 ori. Acest lucru înseamnă că investitorii ar urma să primească o cincime din acţiunile subscrise pe tranşa negarantată, fără a lua în calcul o eventuală realocare dinspre tranşa investi­torilor instituţionali către cea de retail.

„Ritmul de subscriere este unul foarte bun până acum, iar interesul este clar mai mare decât la MedLife. Aş zice că este cea mai interesantă ofertă după cea a Romgaz, din 2013, peste oferta Electrica“, explică analistul Marius Pan­dele de la Prime Transaction. În sistem figura ieri un ordin de subscriere de 586.000 de acţiuni Digi, ceea ce în­seamnă că un investitor, fie el retail sau persoană juridică, şi-a expri­mat interesul să cumpere acţiuni Digi de circa 33 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO