Burse - Fonduri mutuale

Valul dur de scăderi bursiere ajunge şi la Bucureşti şi duce indicele BET la minimele ultimelor două luni

Valul dur de scăderi bursiere ajunge şi la Bucureşti...

Autor: Dan Grigore Ivan, Liviu Popescu

19.12.2018, 00:07 580

Indicele principal BET a închis şedinţa de marţi la circa 8.420 de puncte, cea mai scăzută valoare din 26 octombrie 2018 încoace l De la începutul anului, indicele are însă plus 9%.

Indicele principal BET al bursei româneşti a atins marţi minimul ultimelor două luni în contextul unor valuri succesive de scăderi pe bursele externe, în principal cea de la New York, care deşi au început în toamnă au atins dur abia acum şi bursa de la Bucureşti.

Cel mai probabil decuplarea bursei româneşti faţă de dinamica pieţelor externe a fost dată de scutul dividendelor suplimentare cerute de statul român de la unele dintre cele mai mari companii din prima ligă bursieră.

Investitorii la nivel mondial sunt îngrijoraţi cu privire la ritmul de creştere al economiilor în 2018, atât prin prisma unei încetiniri a acestuia, sugerat de date economice mai slabe ale celor mai mari economii la nivel mondial, dar şi pe fondul unei politici monetare a Rezervei Federale a SUA care urmăreşte creşterea dobânzilor pentru a contracara riscul inflaţiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO