Burse - Fonduri mutuale

Urmează listarea celui mai mare transportator fluvial de mărfuri. Petru Ştefănuţ, CEO TTS: Prin listarea TTS oferim investitorilor o autostradă albastră, cu posibilitatea de transformare în verde

Urmează listarea celui mai mare transportator fluvial de...

Autor: Alexandra Matei

11.05.2021, 00:08 2975

Planurile pe care TTS le are presupun, în principal, o creştere organică, achiziţii noi şi dezvoltarea societăţii, scopul principal fiind reducerea emisiilor de carbon.

Trade Transport Services (TTS), cel mai mare transportator de mărfuri pe Dunăre, care va lan­sa la finalul acestei luni o ofertă de vânzare de acţiuni pentru listarea la Bursă, oferă investitorilor, potrivit lui Petru Ştefănuţ, directorul general al so­cietăţii, o autostradă albastră, care va con­tribui la atingerea obiectivelor de reducere a emi­siilor de carbon până în 2050.

Petru Ştefănuţ consideră că este necesar ca pentru atingerea acestor obiective să fie tre­cută o cantitate cât mai mare de marfă de la trans­portul rutier la cel pe fluvial, iar pla­nu­rile TTS pentru viitor includ aceste demersuri. În momentul de faţă, compania se află în faza de înaintare a prospectului de listare către Au­toritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

„Pentru procedura de listare, sistemul este destul de laborios. Avem mai multe eta­pe. Etapa actuală este cea mai importantă, în care analişti şi specialişti discută şi fac o eva­luare a firmei. După această rundă, noi vom pri­mi un raport şi un interval de preţ care va fi deter­minat în discuţiile cu ceilalţi investitori. Acum suntem în faza de înaintare către ASF a prospectului şi am anunţat intenţia de lista­re. TTS este o societate stabilă şi cu un poten­ţial de creştere important, pentru că în urmă­toa­rea perioadă, până în 2030 şi, ulterior, până în 2050, în Europa se va acorda o mare atenţie trans­portului pe ape interioare. TTS oferă o auto­stradă albastră. Este necesar ca pentru atin­gerea obiecti­velor de reducere a emisiilor de carbon, să fie trecută o cantitate cât mai ma­re de marfă de la transportul rutier la trans­portul pe apă“, spune Petru Ştefănuţ, di­rector general al TTS, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.

El mai spune că societatea a fost deschisă către alţi investitori şi că primul pas este de a vinde din acţiunile existente. Totodată, în pe­rioa­da următoare, pentru finanţarea inves­ti­ţi­ilor, precizează el, societatea are în vedere atât cre­dite bancare, cât şi fonduri europene. În plus, el susţine că nu se va evita nici folosirea in­strumentelor bursiere pentru majorare de capital. „Societatea a distribuit dividende şi programul se menţine şi în continuare. Alocarea este 45% din profit. Am constatat că există interes din partea investitorilor“, a adăugat directorul general al TTS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO