Burse - Fonduri mutuale

Urmează conferinţa ZF Birouri şi rezidenţial, 25 septembrie: Cum schimbă piaţa proiectele imobiliare mixte

Urmează conferinţa ZF Birouri şi rezidenţial, 25...

Autor: Bogdan Alecu

27.08.2019, 15:15 264

ZF organizează în data de 25 septembrie cea de-a patra ediţie a conferinţei ZF „Birouri şi rezidenţial“, evenimentul care va reuni cei mai activi dezvoltatori de proiecte imobiliare de pe piaţa locală.

Printre temele abordate se numără şi cea a proiectelor mixte, dezvoltări care includ atât locuinţe, birouri cât şi spaţii comerciale, astfel încât acestea să funcţioneze „autonom“ faţă de restul oraşului. Având în vedere starea infrastructurii Capitalei, Bucureştiul s-a dezvoltat sub forma unor centre de interes, iar acum şi autorităţile trebuie să gestioneze expansiuna oraşului.

În cadrul evenimentului se va dezbate, alături de cei mai importanţi jucători din domeniu, bilanţul pieţei imobiliare în 2018 şi 2019 şi perspectivele pentru anul acesta pe fiecare segment în parte. De asemenea, vom aborda şi sectorul construcţiilor, strategii de marketing în domeniul imobiliar, precum şi aspecte fiscale şi legislative specifice pieţei imobiliare.

Tranzacţiile cu imobile de birouri au atins în 2018 un nivel record pentru ultimul deceniu, doar în Bucureşti fiind achiziţionate 20 de imobile cu o suprafaţă închiriabilă cumulată de 220.000 de metri pătraţi şi o valoare de peste 500 de milioane de euro, potrivit raportului România Investment Marketbeat, realizat de firma de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

Pentru acest an se estimează livrarea a aproximativ 300.000 mp de noi spaţii de birouri, din care circa 47% urmând a fi localizate în zona de vest a Capitalei. Alte zone cu livrări de birouri vor fi centru – nord (31%), centru (13%) şi CBD (9%). Companiile din IT&C, banking şi consultanţă, trei domenii care au o pondere semnificativă în profilul chiriaşilor de birouri din Bucureşti, sunt şi printre cei mai activi în ceea ce priveşte tranzacţiile de schimbare a sediului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO