Burse - Fonduri mutuale

Următoarele trei luni, cele mai bune din punct de vedere istoric pentru bursele din New York. Principalii indici bursieri, la noi maxime istorice în urma ultimei şedinţe de tranzacţionare

S&P, Dow Jones şi Nasdaq Composite au obţinut în ultima lună o creştere medie de 5,5%

S&P, Dow Jones şi Nasdaq Composite au obţinut în ultima lună o creştere medie de 5,5%

Autor: Eduard Ivanovici

01.11.2021, 11:48 1571

Principalii trei indici bursieri din New York au atins noi maxime istorice la sfârşitul ultimei şedinţe de tranzacţionare, însă sentimentul general al pieţei s-ar putea îmbunătăţi tot mai mult întrucât, din punct de vedere istoric, cele mai bune trei luni pentru acţiuni încep odată cu luna noiembrie, scrie Barron’s.

Indicele S&P 500 a crescut cu 6,9% în octombrie, chiar dacă problemele lanţurilor de aprovizionare au limitat abilităţile companiilor de a-şi atinge ţintele de vânzări şi de a elimina efectele provocate de creşterea preţurilor.

De asemenea, analiştii se aşteaptă la o apreciere a randamentelor obligaţiunilor, ceea ce ar putea duce la scăderea anumitor acţiuni, de vreme ce un randament mai mare reduce valoarea viitoarelor profituri.

Totuşi, următoarele trei luni sunt, din punct de vedere istoric, cele mai bune pentru bursele americane. De când au fost create, S&P 500 şi Dow Jones Industrial Average au obţinut, în medie, o creştere de 3,4% în intervalul noiembrie-ianuarie, mai mult decât orice altă perioadă a anului. În acelaşi interval de timp, Nasdaq Composite a obţinut, în medie, un plus de 6,3%.

Performanţele nu constituie o pură întâmplare. Oamenii tind să îşi alimenteze conturile de investiţii la sfârşitul anului şi, implicit, să plaseze din ce în ce mai mulţi bani pe piaţa de capital.

În Statele Unite, majoritatea americanilor contribuie la conturile individuale de pensii (IRA – individual retirement plan) spre finele anului, creându-şi astfel o imagine mai clară asupra propriilor finanţe, spune John Ham, consilier al England Investments & Retirement Group.

Apoi, „în ianuarie, încep să contribuie o mulţime de angajatori”, adaugă Ham.

De la începutul anului, indicele S&P 500 are un randament de 24,5%, în timp ce Nasdaq şi Dow Jones au înregistrat creşteri de 22% şi, respectiv, 18,5%.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO