Burse - Fonduri mutuale

Upet Ploieşti a făcut profit mai mare la afaceri în scădere cu 36%

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Adrian Cojocar

10.11.2013, 20:13 367

Producătorul de echipamente pentru industria petrolieră Upet Târgovişte (UPET) a înregistrat în perioada ianuarie – septembrie din acest an o cifră de afaceri de 37,6 mil. lei (8,5 mil euro), mai mică cu circa 36% faţă de acelaşi interval din 2012, evoluţie pusă pe seama renunţării la vânzarea de mărfuri, care se ridicau la 24,6 mil. lei (5,6 mil. euro) în primele nouă luni ale anului trecut.

Producţia vândută a companiei a urcat pe de altă parte cu 9%. Compania a reuşit aproape să-şi dubleze profitul din exploatare, care a ajuns la 1,9 mil. lei, pe fondul reducerii costurilor de desfacere în urma renunţării la comercializarea de mărfuri. Profitul net al Upet a urcat astfel cu 50%, la 0,8 mil. lei (181.000 de euro).

Upet este controlat de grupul rus OMZ prin două vehicule de investiţii înregistrate în Cipru, respectiv Obsesione Enterprises Limited şi Ogetto Limited. În ultimele săptămâni s-au derulat mai multe tranzacţii cu acţiuni UPET care au vizat pachete de 1-2% din companie la preţuri în creştere, iar capitalizarea a ajuns la 5,4 mil. euro. 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO