Burse - Fonduri mutuale

​Update: SIF Moldova le propune acţionarilor dividende de 114 mil. lei, dar vrea să le ia înapoi printr-o majorare de capital

​SIF Moldova le propune acţionarilor un dividend brut de 0,22 lei/acţiune. Randamentul depăşeşte 16%

Autor: Andrei Chirileasa

31.01.2012, 18:04 1832

Update: SIF Moldova a convocat adunarea generală extraordinară a acţionarilor (AGEA) având pe ordinea de zi majorarea capitalului social cu 103,8 mil. lei (24 mil. euro) prin aporturi în numerar ale acţionarilor.

Conducerea SIF Moldova încearcă să convingă acţionarii să reinvestească o parte din dividendele pe care le vor încasa din profitul pe 2011. Consiliul de Administraţie al SIF2, condus de Costel Ceocea, a propus distribuirea de dividende în valoare de 114,2 mil. lei din profitul anului trecut.

Societatea de investiţii le propune acţionarilor un preţ de 0,11 lei/acţiune în majorarea de capital (respectiv valoarea nominală de 0,1 lei plus o primă de 0,01 lei). Pe bursă, acţiunile SIF2 au închis ieri la 1,349 lei. Dacă operaţiunea ar fi aprobată şi toţi acţionarii ar subscrie, atunci SIF Moldova ar aduna din piaţă 114,2 mil. lei, adică exact dividendele plătite.

Totuşi, pentru aprobarea majorării de capital este necesar ca cel puţin jumătate din acţionarii SIF Moldova să se prezinte la a a doua convocare (la prima convocare cvorumul minim e de 75%), lucru foarte dificilceea ce este foarte dificil.

Totuşi, conducerea SIF Moldova a fost foarte activă în ultimii doi ani în relaţia cu investitorii, iar în toamna anului trecut a strâns un cvorum de 36%. Dacă SIF Moldova ar reuşi să-şi majoreze capitalul, ar fi un eveniment istoric pentru SIF-uri.

Adunarea generală a acţionarilor va avea loc pe 5/6 aprilie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO