Burse - Fonduri mutuale

UPDATE: Bursa de la Bucureşti intră în corul scăderilor de pe pieţele externe. Indicele BET are minus 1,4%. Banca Transilvania scade cu 2,8%, BRD cu 1,8% , iar MedLife urcă cu 8,9%. Roşu aprins pe toate pieţele europene din cauza izolării Marii Britanii

UPDATE: Bursa de la Bucureşti intră în corul...

Autor: Tibi Oprea

21.12.2020, 15:02 776

Bursa de la Bucureşti a urmat trendul burselor europene în şedinţa de luni, indicele principal BET depreciindu-se cu 1,4% la ora redactării acestei ştiri (14.50), în contextul în care investitorii sunt îngrijoraţi de noua tulpină de coronavirus care a determinat izolarea Marii Britanii.

Vânzări agresive pe burse la începutul săptămânii. “Noua mutaţie a virusului înspăimântă pieţele”. Petrolul se ieftineşte cu 5%, dolarul american revine brusc, volatilitate ridicată pe acţiuni. Peste Ocean, Wall Street ar putea deschide pe minus, lăsând în urmă acordul de stimulare fiscală din SUA.

Din rândul companiilor din prima ligă bursieră, cele mai mari scăderi erau înregistrate de Banca Transilvania (minus 2,8%), Digi Communications (minus 2,6%) şi OMV Petrom (minus 2,3%). La polul opus, doar acţiunile MedLife (plus 8,9%) şi Alro Slatina (plus 0,5%) înregistrau creşteri.

“O nouă tulpină extrem de contagioasă a coronavirusului a fost identificată în Marea Britanie şi mai multe ţări anunţă interdicţii de călătorie către şi dinspre Marea Britanie”, se arată într-un raport al XTB România. Petrolul Brent se ieftineşte cu aproape 4%.

Săptămâna Crăciunului a început în scădere pentru principalele burse europene, de la minus 2,3% la Londra la 3,3% la Madrid. Indicele german DAX avea o scădere de 2,9%, indicele CAC 40 al bursei de la Paris avea minus 2,8%, iar indicele italian FTSE MIB avea o scădere de 2,6%, potrivit MarketWatch.

Pe de altă parte, bursa de peste Ocean încă nu a deschis şedinţa (la ora 16:30 ora României va începe tranzacţionarea), dar indicii futures au scăderi de până la 1,7%. “Pieţele futures din SUA se menţin ferm deoarece republicanii şi democraţii au ajuns la un acord cu privire la proiectul de lege pentru stimulul fiscal din SUA, voturile sunt aşteptate astăzi, în cursul după-amiezii”.

Petrolul american WTI înregistra la ora redactării acestei ştiri o scădere de 3,5%, în timp ce contractele pe aur scădeau uşor, cu 0,1%. Argintul în schimb, înregistra o creştere de 1,9%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO