Burse - Fonduri mutuale

UPDATE: BT Capital Partners are un preţ ţintă de 34,5 lei pentru acţiunile Purcari, plus 33% faţă de cel din prezent

UPDATE: BT Capital Partners are un preţ ţintă de 34,5...

Autor: Liviu Popescu

27.04.2021, 00:00 1956

UPDATE: Dintr-o eroare de redactare, ZF a scris că BT CP are rating pentru Purcari de supberformer. În realitate ratingul este de “outperform” adică supraperformează. Analiza BT CP poate fi citită aici: https://bvbresearch.ro/api/reports/18/attachment

BT Capital Partners, divizie de brokeraj bursier a grupului Băncii Transilvania, care include şi cea mai mare bancă din România, are un preţ ţintă pentru următoarele 12 luni de 34,5 lei pentru acţiunile companiei vinicole Purcari, adică estimează o creştere de 33% faţă de preţul de tranzacţionare din prezent. Societatea de brokeraj consideră că Purcari va supraperforma în următoarele 12 luni, potrivit raportului de iniţiere a Purcari, publicat pe platforma bvbresearch.ro.

„Principalii piloni care susţin recomandarea noastră sunt modelul de creştere cu două cifre, marjele superioare de profitabilitate, strategia de expansiune regională, proiectele recente de extindere a capacităţii şi recuperarea postpandemică”, se arată în raportul BT CP.

Platforma BVB Research Hub cuprinde în prezent rapoarte de analiză realizate de un număr de 11 brokeri - BRK Financial Group, BT Capital Partners, Concorde Securities, Erste Bank Group, Goldring, IFB Finwest, Ipopema Securities, Prime Transaction, Raiffeisen Bank International, Swiss Capital şi Wood & Co.

„După un an cu o creştere a vânzărilor de doar 2% pe an, ne aşteptăm ca grupul Purcari să îşi reia ratele de creştere de două cifre şi prin urmare estimăm un CAGR de 16,9% pentru 2021-2025. Se estimează evoluţii solide în România, Polonia, China, ţările baltice şi Ucraina, acolo unde un amestec de recuperare postpandemică, eforturi consistente de comercializare şi distribuţie şi poziţia de lider pe piaţă stimulează expansiunea regională”, se arată în raportul de 38 de pagini al BT CP.

Acţiunile Wine se tranzacţionau ieri după-amiază la preţul de 26,3 lei pe acţiune, plus 1,1% faţă de şedinţa precedentă. De la începutul anului 2021 acţiunile au plus 20% pe o lichiditate de 47 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO